Monday, 27 September 2010

Laptop pun ada jantina?

Wah, hebat kan? Laptop pun ada jantina ke? I fikir benda hidup je ada jantina, tapi rupa rupanya laptop pun kita boleh tahu samada 'die' sweety gugirl oe macho boy. haha

So, macam mana nak tahu jantina laptop tu? Jangan terkejut tao. Laptop yang kita duk hadap hari hari ni boy or girl! hehe


apa kena buat?


STEP 1
Buka notepad dan paste ayat ni dalam notepad : CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


STEP 2
Selepas tu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save kat destop supaya senang nak cari/buka nanti)

Save as = love u.vbs

STEP 3
Close notepad apabila dah save. Lepas tu double click file tadi (love u.vbs) dan korang akan dengar suara "I LOVE YOU".


Haa. time ni la korang boleh dengar betul betul suara sweety or macho yang cakap i love u kat korang tu! haha

Kalau suara macho yang cakap, Boy lah ia dan kalau suara ala ala sweety cakap Girl lah! :)

Gile tak pernah terperasan kan benda benda macam ni? haha. masa mula mula i buat memang tak sangka.

So, enjoy!! hehe

And by the way, i punye sweety! hehe. yahoooo. :p


RANDOM : i ambil info ni dari facebook. tapi dah lupa kat mane. huhu

2 comments:

selim k├Âroglu said...

i like ur blog and follow hope u like my blog and follow
http://marshata.blogspot.com/
http://marshata.blogspot.com/
http://marshata.blogspot.com/

Ayu Candy said...

haha mine also gegurl~ i love you

another story

Related Posts with Thumbnails