Wednesday, 10 November 2010

sungai congkak

sejak habis paper ni berjalan and bersuka ria sakan lah i. kununnya nak mgembirakan hati after stress dengan semua bagai kena baca membaca tu. haha. terima kasih untuk kawan kawan, tanpa korang mesti i duk jek dalam bilik sedih sorang sorang.eh? :p

hari tu keluar jalan jalan g sunway.pastu esoknya pula pergi pantai remis nak makan seafood kununnya. tapi hampeh tak dpat sebab tempat tu kena booking.wuwu.sedihh.

tapi takpelah.i bukan nak cerita pasal tu.i nak cerita pasal bukit cerakah.dari hari tu lagi nak pergi tapi.sob sob. tiga hari turut turut tak pergi sebab .. ?

hari pertama.
masing masing tak bangun tapi takpe sebab janjinya nak pergi keesokan hari sebab dah penat semalaman cari tempat seafood yang lepas 3 jam baru dapat makan tu. haha

hari kedua.
masing masing tak bangun lagi tak tahu penat ke kenapa sampai dam dah merajuk.kan dam kannn. :p

hari ketiga. 
yeay finally masing masing bangun pukul 730 pagi pastu bersiap dengan pakai baju sukan kasut sukan bak kata everything sport lah dengan semangat waja nak pergi berbasikal di bukit cerakah selepas sekian lama terpendam nak g.

tapi ... ??

bukit cerakah TUTUP setiap hari isnin. kejam tak??! kemain lagi semngat pergi.patut lah tade kenderaan kat parking.takde bayaran dikenakan masa masuk.rupa rupanya. TUTUP!

okay tutup cerita tu.macam biasa kalau dah frust kan.semua muka sedih jek.pastu buat buat senyum tapi dalam hati memang frust gile.dah lah bangun pagi.i pulak tido brape jam je sebab yang pasti azan subuh tu i masih tak tidur.pastu kena bangun pulak pukul 730 dah macam nak pergi sekolah. mana lah i sedih lebih kan. sob sob..

dah masing masing duk termenung.tiba tiba mar bersuara ... 

"jom pergi sungai chongkak nak?"

pastu masing masing saling berpandangan.pandang pandang jeling jeling. abah lak tanya nak ke tak.pastu dam cakap. 

"jom!"

muka kembali excited tak tahan ohh.i senyap jek.senyum jek. i fikir nak pergi tapi mengantuk.tak pergi i sambung bersedih kat rumah pulak.last last i jadi excited.

"jom gerak!"

HAHA.puas hati.tak dapat berbasikal kami dapat mandi sungai.hehe. lepas tu kami terus ke pasar pagi dengan baju sukan tuh beli ayam.xbest lah kan pergi mandi jek. apa guna hero dua orang tu. haha.
 
selamat datang! :)
kelihatan disitu si comel dan si kacak membawa barang barang keperluannya :p
eh abah.kemain lentok lae ea. haha
best nya best nya best nya! air super duper sejukk. brrr
sesi bakar ayam dilakukan oleh dua orang jejaka itu. :p
yang ini.tukang tgk je. failed!
eh ada lagi? haha
kalau dah dalam air.kejadian ni mesti berlaku. kan kan 
dah penat la ni berbalas serangan air. haha

 eh,nak tengok muka sorang sorang lebih dekat? boleh. nah tengok satu satu. haha
ni mar.dia la yang ajak datang sini. hehe

yang duk panggil abah tu ni la orangnya. dia yang bawak. hehe

yang ini? dam. dia tukang perap ayam. sedappp..
yang ni? xyah cakap la.ni tukang penyibuk.. memang penyibuk sgt sgt lah. hehe. plus dia ni jugak tukang ikut je orang bawak g mane.bab berjalan. suke! haha.(kutuk diri sendiri dah ni)
 haa.tu la orang orang nya. pergi secara mendadak kan. tak dapet n xnyempat le nak ajak lebih ramai orang. haha. sorry la ye. nanti kita pergi ramai ramai. :)

okay sambung  pixca lagi.suka letak gamba banyak banyak. takdelah banyak sangat perlu nak cerita. kott. :p

bara api baru berbara,ayam sedap dam sedia dibakar. :D
apakan daya kalau dah takde orang nak amikkan gamba.ni mintak jasa tunggul kayu dengan self timer.dapat jugak gamba kami berempat. haha. Terima kasih tunggul! :p
asap tu..eee.kenapa la perlu datang kat i jugak haaa.
see.amik gamba sendiri.tak malu. haha
ini puteri nak bersiram jangan kacau! (okay perasan! haha)
dah nak balik.sob sob. xpuas tapi penat plus sejukk..pastu duduk atas kete kena aircond pulak.memang syok la tido kan. hehe.
 dah tu kesian abah bawak keta sorang sorang walaupun dia pun sama mengantuk. hahaha. tapi memang best.lebih lebih lagi bila ingat time selam kepala lama lama. time tu lah rasanya waktu paling tenang. tak dengar pape. otak kosong. bila bila kalau tension nak selam kepala dalam air lama lama lah. nanti segar otak. haha!

seriously, sejak lepas paper ni memang i banyak masalah hinggakan sakit kepala i menyerang selepas sekian lama. tapi sejak habis paper ni jugak lah i banyak habiskan masa dengan kawan kawan. enjoy selagi boleh. hehe

tapi sedihnya i tak balik kampung. mungkin lepas convo baru balik.elok jugak dapat join macam macam aktiviti.takdelah i duduk jek dalam bilik sorang sorang. :P

RANDOM
macam best pulak kalau betul jadi ke taman negara. :)

3 comments:

nyna said...

lamanye sampai konvo baru balik umah.
xpe lah kan ade kawan mmg syok.xde kwn nk tmn tu yg bosan.huhu

yang pasti.ayam tu buat nyna lapar.
grrrrr :P

Linglung said...

gua selalu dgr pasal sungai chongkak..tp gua tak pernah dapat pergi, sbb xde org yg nak ajak gua pergi..haihhh!

zarith said...

nyna
; sebab ada hal. wuwu. tapi kalau sempat balik mmg nak balik. hehe

linglung
; pergi la beb.. best wa cakap luu. :)

another story

Related Posts with Thumbnails