Friday, 19 August 2011

Previously on Jon.


SELAMAT DATANG KE ALAM JON!




Haii.. Hello! Nama ai Jon! Ai lupa lah bila ai dilahirkan, tapi yang pasti ai mula hidup dengan mommy ai sejak 1 Ogos 2011. Haah! satu ogos lah! deddy ai dengan kawan deddy ai bawak ai jumpa mommy ai tao! nak suruh mommy ai jaga ai and sempena birthday mommy ai gtu! Yang tak tahan mommy ai tu risau sangat time deddy ai nak bagi ai kat die. Ish Ish Ish. mommy ai takot kena tepung sebenarnya! Apalah!

eh eh, ni ai tao yang layan entri ni. Yelah, sejak ai duk ngan mommy ai die tak pernah tunjuk perkenalkan ai kat blog ni mahupun twitter mahupun facebook! Geram tao!

Baiklah, hari ni ai nak perkenalkan diri ai sendiri! Ai tak kire!

Haaa.. mula mula ofcoz lah ai nak tunjukkan rumah ai. rumah ai cantik tao! 'kalerpul!' ni semua deddy ai hadiahkan. hehehe. ai suka duduk dalam rumah ai ni. Ada gim tempat ai berlari setempat, ada lobak yang ai boleh gigit gigit time ai bosan, ada tempat ai lepak and yang paling penting ada gelongsor. best wooo. yang paling best sekarang, mommy ai taruk rumah kaler pink dulu dalam rumah ai. Rumah dalam rumah. apa lagi. ai tidur jelah manjang! Senang hati betul. hehe

inilah rumah ai. ai duduk sebelah ngan tempat tidur mommy ai je. kalau ai nak pape mommy ai terus ada ngan ai! tapi tak best jugak, mommy ai suka kacau ai kalau ai tengah tido. hishh..
Dalam rumah yang 'kalerpul' ni la macam macam ada tu. Meh tengok lagi!

tadaa!! Nama ai ni deddy ngann kawan deddy ai, uncle Enya bagi tao.
yang kaler kuning tulah tempat lepak ai! Syok duk situ. angin sepoi sepoi bahasa gtu.
Memang situlah tempat lepak ai. Yelah, al maklum la bujang ni, kat situlah tempat termenung, tempat layan perasaan, tempat intai mommy ai buat ape. hehe. Yang kaler hijau tulah gelongsor ai. dah layan perasaan, tak boleh sedih sedih. kena enjoykan diri. so main gelongsor lah! hehe.. And yang kaler pink tu rumah ai cinta hati ai and tempat i menyorok. Nampak tak ai dalam rumah tu, mommy ai amik gamba, i tak suka! so baik i nyorok. haaa. padan muka mommy.

and ini, ai jarang layan gim ai ni. stakat lari setempat je buat ape. taknak lah!
 Seriously, ai jarang sangat bersenam. Malas lah. ai lebih suka makan. Kat mana mana pun kalau nampak makanan ai laju je. ai nak gemuk. ai taknak jadi keding macam mommy ai. buruk! Haha. Sorry Mommy!

Alaaaa. jangan la jaadi paparazzi lagi. ai nak makan lah!!
Tapi kan. Ai frust ni, deddy ai janji nak bawak ai jumpa 'someone'. Tapi takde sampai sekarang. ai dah bosan sorang sorang makan tidur makan tidur dalam rumah tu. Entah bila la ai dapat teman hidup ni. haih. Kesian betul ai kan. sebab tu la ai tidur je manjang. kadang kadang ai merajuk dengan mommy ai. kalau mommy ai tengok, macam nak amik ai, ai buat buat tidur. biar padan muka mommy ai!


 Tapi kan, ai happy je sekarang ni. mommy ai cerita kat ai, 'kakak' ai dulu hidup susah je. takde rumah macam ai duduk skang. Tapi apakan daya, 'kakak' ai hidup tak lama. Tak sempat ai tengok macam mana rupa 'kakak' ai. Mesti cantik dah lawa macam adik die ni kan! He He.

Eh, ai dah penat lah. berlari melompat setiap huruf untuk siapkan entri ni.Dah cukup kot sesi perkenalan ai a.k.a Jon. Sekarang ai dah nak tidur, jap lagi pun mommy ai dah nak balik kerja. Nanti die marah ai main laptop die ni haa. Baik ai pegi tidur sekarang. Okay Bye.......!

Eh, kejap ...

HENSEM kan ai. *winkwink

kaki jon cakap "Jangan bagitao mommy!"

7 comments:

AnAk dEneSor said...

cutenyer jonnn

QAQA atiqah said...

aishh , geram betul tgk jonn , comel ;)

namivamp said...

"Eh, ai dah penat lah. berlari melompat setiap huruf untuk siapkan entri ni.." haha comelnya kalau dia betul2 buat macamni.haha comel gila jon ni!

asema . said...

LOL XD .
comelnye

zarith said...

anak denesor
tulahh. nanti kawenkan dengan anak ira lah. hehe

Qaqa Atiqah
geram tapi die tak suka sangat orang pegang. huhu

namivamp
hahahahaha. tatao tatao Jon yang taip. aku takkk. hahahahaha!

asema
heeee...tenkiuu..

QAQA atiqah said...

awak , hamster ney jenis hamster ape ek , teringin plak nak bela laa, terinfluence betul da ney , hihih ;p

Anonymous said...

ni hamster jenis djungarian. hihi

another story

Related Posts with Thumbnails